Questions and answers about ‘parasitic wasps’?

Q1. Which rare parasitic wasp from Europe was found in the U.S. for the first time?

Ans :-The rare parasitic wasp Spathius galinae was discovered in the U.S.

Q2. From which region did this wasp originate?

Ans :- It came from Europe.

Q3. Where was it discovered in the U.S.?

Ans :- It was found in forest areas and research sites in the U.S.

Q4. Which insect species does this parasitic wasp affect?

Ans :- It mainly targets pests like the Emerald Ash Borer, a destructive beetle that damages ash trees.

Q5. Why is this important for the U.S.?

Ans :- The wasp can help protect ash trees in American forests by controlling the beetle population.

Q6. Is this wasp dangerous to humans or animals?

Ans :- No, it only affects insect pests and is harmless to humans and animals.

Q7. When was it first recorded in the U.S.?

Ans :- Researchers confirmed its presence in 2025.

Q8. Did the wasp arrive naturally or was it introduced?

Ans :- It is believed to have been introduced as part of a biocontrol program to fight the beetle.

Q9. Why is this discovery considered special?

Ans :- Because it’s the first time a European parasitic wasp has been found in the U.S., offering potential forest protection.

Q10. What impact might it have in the future?

Ans:- It may help reduce the Emerald Ash Borer population and save millions of ash trees from destruction.

πŸ”” Dally science πŸ”­ updates visit this website “topupdatesusa.com”